De beste anti-roos shampoo

Niemand zit erop te wachten maar toch hebben veel mensen er last van, roos! Witte schilfertjes op je hoofdhuid, in je haar en ook op je kleding. Hoewel het niet nodig is, schaamt bijna iedereen die last heeft van roos zich. Het voelt onprettig en je hebt het idee dat het ‘vies’ is. Toch hoef je je geen zorgen te maken want roos is niet besmettelijk en kan verder geen kwaad. Eigenlijk is het niets anders dan een versnelde aanmaak en afstoting van huidcellen. Bij mensen met roos gaat het vervangingsproces van de huidcellen twee keer zo snel. Daarnaast is de productie van talg (huidvet) groter. Dode huidcellen gaan daardoor aan elkaar klonteren waardoor je zichtbare schilfers (roos) krijgt.

Voor je eigen gevoel en voor jouw haar en hoofdhuid is het fijn om roos zo snel mogelijk aan te pakken. Je hoofdhuid is geïrriteerd en uit balans. Een goede verzorging voor huid en haar is daarom een must! De droge hoofdhuid heeft hydratatie nodig en juist geen agressieve ingrediënten. Hoe eerder je voor de juiste verzorging en een goede anti-roos shampoo kiest, hoe sneller jij je weer goed in je vel voelt zitten!


Hoe gebruik je een anti-roos shampoo

Anti-roos shampoos bestaan niet voor niets en jij wilt natuurlijk de beste anti-roos shampoo die er is. Waar moet deze goede anti-roos shampoo dan aan voldoen? En waar moet je op letten?

Zoals gezegd is het allereerst belangrijk dat de shampoo geen agressieve ingrediënten bevat. Hierdoor moet de hoofdhuid alleen maar harder werken en droogt het uit waardoor je zeker geen verbetering zal merken.
Een goede anti-roos shampoo bevat zinkpyrithion. Dit remt de versnelde aanmaak van huidcellen. Ook vermindert deze shampoo de hoeveelheid bacteriën en huidschimmels. Wanneer je merkt dat de roos minder wordt, kan je gaan afbouwen en de anti-roos shampoo afwisselen met een reguliere, milde shampoo.

Ook milde reinigers zijn belangrijk. Deze verwijderen vuil en vet uit je haar, maar drogen niet uit.

Omdat de verschillende anti-roos shampoos van elkaar verschillen, is het aan te raden om altijd even op de verpakking te kijken naar specifieke instructies. Zo zijn er shampoos die wel een minuut of vijf in moeten trekken willen de ingrediënten de kans krijgen om goed hun werk te doen. Anderzijds zijn er ook anti-roos shampoos die al vrij snel uitgespoeld dienen te worden.


Beste Anti-Roos Shampoo: Dit is onze top 5


Omdat er zoveel keuze is in dit product zetten wij er een aantal op een rij zodat jij de beste keuze kunt maken in welke anti-roos shampoo geschikt is voor jou!

Dit zijn de 5 beste Anti-Roos Shampoo’s van 2024:


1. Alpecin Dubbel-effect Shampoo

Wat deze shampoo de beste anti-roos shampoo maakt? De dubbele werking! Het werkt namelijk niet alleen tegen roos, maar ook tegen haaruitval! Vooral mannen hebben last van de combinatie roos en haaruitval waardoor deze shampoo zich in principe op hen richt. Al kan je deze shampoo natuurlijk ook prima als vrouw gebruiken.

Tijdens de eerste fase verwijdert deze shampoo de verharde hoorncellen en maakt het de hoofdhuid vrij van roos. De combinatie van salicylzuur en octopirox zorgt voor een nauwkeurige en milde micro-peeling en vermindert jeuk op de hoofdhuid.
Alpecin dubbel-effect shampoo bevat een hoge dosis cafeïne die tot diep in de haarwortels doordringt. Dit helpt de haarwortels beschermen tegen een vroegtijdig ‘inslapen’. Hierdoor kan je weer genieten van een vollere bos haar zónder schilfers of jeuk op de hoofdhuid.


2. Resdan Anti-Roos Shampoo Geverfd Haar

Deze anti-roos shampoo van Resdan is speciaal ontwikkelt voor mensen met geverfd haar. Wat het verschil is met andere anti-roos shampoos? Benzophenone-4 zorgt voor de UV filter en natuurlijke eiwitten voor bescherming van de haarkleur. Daarnaast bevat deze goede anti-roos shampoo salicylzuur en Piroctone Olamine welke de belangrijkste oorzaken van roos bestrijden en de hoofdhuid reinigen. Het kalmeert het de geïrriteerde hoofdhuid waardoor je al snel kunt genieten van dagen zonder constant bezig te zijn met jeuk op je hoofd en of er schilfers zichtbaar zijn. Resdan anti-roos shampoo is al voor veel mensen een redding geweest!


3. Dermolin Anti-Roos Shampoo

Zoals eerder gezegd is een milde reiniging belangrijk wanneer je last hebt van roos. Je wilt je hoofdhuid niet nog meer irriteren. Dermolin anti-roos shampoo is de beste anti-roos shampoo op het gebied van milde verzorging. De shampoo is hypoallergeen en pH-huidneutraal. Dat wil zeggen dat deze shampoo geen parfum, zeep, Cocamidopropyl Betaine, kleurstoffen en parabenen bevat. Perfect wanneer je een gevoelige huid hebt! De combinatie van Sodium Laureth Sulfate met Glyceryl Oleate zorgt ervoor dat je hoofdhuid niet uitdroogt. De natuurlijke beschermlaag van je huid zal door deze shampoo niet aangetast worden. Hierdoor krijg je weer een gezonde hoofdhuid waardoor je er binnen de kortste keren weer stralend bij loopt.


4. Sebamed Anti-Roos Shampoo

Ook deze milde en goede anti-roos shampoo van Sebamed bevat Piroctine Olamine, net als de anti-roos shampoo van Resdan. Dit ingrediënt zorgt tegelijkertijd voor een goede bestrijding van bacteriën die roos veroorzaken, maar ook voor verlichting van de irritatie.
De pH waarde van 5.5 versterkt de weerstand van de huid. Hierdoor wordt de kans op irritatie verkleind en blijft de hoofdhuid in een topconditie.


5. Vichy Dercos Anti-Roos Shampoo

De anti-roos shampoo van Vichy Dercos helpt niet alleen het verwijderen van roos, het helpt het ook te voorkomen.
Deze shampoo is geschikt voor dagelijks gebruik en helpt zowel de roos aan te pakken als vet haar. Het is hypoallergeen en daardoor voor iedereen geschikt.

Dankzij de frisse geur voel je je direct na het inmasseren van de shampoo schoon waardoor je vol zelfvertrouwen de douche uitstapt.

In tegenstelling tot anti-roos shampoos waar agressieve ingrediënten in worden gebruikt, wordt je haar van Vichy Dercos niet stug. Na het drogen voelt het zacht aan en breng je het gemakkelijk in model.

Was dit artikel behulpzaam?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top