shampoo voor blond haar

Op zoek naar de beste shampoo voor blond haar? Dan ben je hier op het juiste adres :P! Alle blondines weten dat het veel tijd, geld en inspanning kost om je haar mooi blond te houden. Heb je net je haar blond geverfd? Dan is het nu aan jou om je haar ook goed te onderhouden. Ook voor “echte” blondines is het handig om deze shampoos te gebruiken.

Er zijn veel soorten shampoos voor blond haar. Zo heb je shampoo die je haar een koelere tint geeft, maar ook shampoos die je haarkleur juist een warmere tint geven. Dit zijn de soorten shampoos die we hebben bekeken in dit lijstje:

 • Shampoo voor een koelere effect
 • Shampoo voor een warmere effect
 • Shampoo die de blonde haar kleur beschermt

Voelt je haar gelig aan? Dan is het hoog tijd dat je gebruik gaat maken van paarse shampoo (ook wel zilvershampoo genoemd). Hieronder ga ik dieper in op wat paarse shampoo nu precies is.


Wat is paarse shampoo?

Paarse shampoo is een shampoo met paarse pigmenten. Deze pigmenten helpen ervoor om blonde, grijze of witte haar koelere tinten te geven. Ook helpt paarse shampoo ervoor dat ongewenste geel en oranje tinten geneutraliseerd worden.

Misschien klinkt dit allemaal heel gek als je net nieuw bent in de blondine wereld. Maar vraag het aan elke blondine en ze zullen je vertellen dat het een must-have is om het haar sterk en helder te houden. 🙂


Wat doet paarse shampoo en waarom heb ik het nodig?

Paarse shampoo is een must-have voor blond haar. Zoals ik hierboven al een beetje heb aangegeven kan het gebruikt worden voor verschillende dingen. Hieronder nog een lijstje:

 • Het kan gebruikt worden om je haar te wassen.
 • Je haar kan lichter gemaakt worden met deze shampoo om een koelere tint te krijgen.
 • Het haalt ongewenste gele en oranje tinten uit je haar.

Paarse shampoo kan worden gebruikt door zowel mannen als vrouwen.


Beste shampoo voor blond haar: Dit is onze Top 5

Het was best lastig om de beste shampoo voor blond haar te kiezen. Dit komt omdat er zoveel verschillende soorten shampoos zijn voor blond haar. Ook hebben alle shampoos weer ander effect. In deze top 5 vind je dus de beste shampoo voor blond haar, maar kijk vooral naar wat je wilt met je blonde haar. Ik zal bij de producten ook aangeven wat het effect is van de shampoos.

Dit zijn de 5 beste shampoos voor blond haar van 2024:


1. Fudge Clean Blonde Violet

We beginnen direct met onze nummer 1. Dit product is zeer populair en je hebt het ongetwijfeld al is voorbij zien komen! Fudge Clean Blonde is niet voor niets onze nummer 1 in de beste shampoo voor blonde haar. Dit product heeft een zeer hoog gehalte violet pigmenten. Dat betekent dus dat het een zeer krachtige werking heeft. Ook is de ph waarde van deze shampoo voor blonde haar erg hoog. Dit zorgt er dan weer voor dat de haarscrubben open gaan staan zodat het beter geneutraliseerd kan worden. En dus heeft deze shampoo langer effect als andere shampoos.

Dat deze shampoo zo’n hoge ph waarde heeft, heeft nog een effect. Deze shampoo zorgt er namelijk voor als één van de enige shampoos dat je haar minder uitdroogt. Alsof dat nog niet allemaal genoeg is… Fudge Clean Blonde bied namelijk ook nog eens extra bescherming tegen uv-straling. Ook bevat het geen sulfaten of parabenen.

Het is dus de beste shampoo voor blond haar als je geel en koper tinten uit je haar wilt wassen.

 • Pigmentkleur: Paars
 • Intensiteit: Hoog
 • Verzorging: Matig
 • Neutraliseert: Geeltinten.

2. Fanola No Yellow Shampoo

Op nummer 2 hebben we de Fanola No Yellow shampoo. Deze shampoo herken je misschien wel van verschillende blogs. Bij veel blogs is hij namelijk verkozen tot een van de beste shampoos voor blond haar. Let wel op dat dit product in principe echt alleen gemaakt is voor mensen die hun haar blond hebben geverfd, en dus niet voor natuurlijk blond haar. Dit komt namelijk door dat het pigment gehalte erg hoog is. Maaaarr….. Daarin tegen is het wel een hele goeie shampoo voor gebleekt, (geverfd) blond of grijs haar. Zodra je je haar hebt geverfd ontstaan er gele tinten die je hoog waarschijnlijk uit je haar wilt wassen. Deze shampoo zorgt ervoor dat je geen ongewenste gele tinten in je haar meer hebt.

Deze shampoo brengt een mooie glans met zich mee en zorgt voor extra zachtheid in je haar.

 • Pigmentkleur: Paars
 • Intensiteit: Hoog
 • Verzorging: Matig
 • Neutraliseert: Geeltinten.

3. L’Oreal Professionnel Shampoo Silver 

L’Oreal is natuurlijk een merk die niet gemist kan worden in deze top 5! Ze staan namelijk bekend om hun shampoos voor verschillende haarkleuren. Deze shampoo is geschikt voor mensen met blond haar. Het is een perfecte shampoo voor mensen met natuurlijk blond haar. Dit komt doordat het veel minder sterke pigment bevat. Ongewensten gele ondersteunen worden geneutraliseerd met deze shampoo, zo behoud jij je mooie blonde haren.

Heb je een natuurlijke blonde haar kleur? Dan raad ik deze shampoo voor blond haar aan. Dit product zorgt voor een mooi koel effect en natuurlijk glanzend haar.

 • Pigmentkleur: Paars
 • Intensiteit: Matig
 • Verzorging: Laag
 • Neutraliseert: Geel tinten.

4. Goldwell Dualsenses Color Brilliance Shampoo

Deze shampoo staat bekend om zijn goeie kleur behoud. Het heeft geen kleur pigmenten en is daarom geschikt voor verschillende haartypes en haarkleuren. Deze shampoo zorgt ervoor dat je kleur langer intact blijft. Ook heeft deze shampoo voor blond haar een Fade stop formula. Ik weet bijna zeker dat je hier nooit van hebt gehoord dus ik zal even kort uitleggen wat dit is ;). Het zorgt er eigenlijk kort gezegd voor dat je haarkleur niet vervaagt.

Wat ook leuk is aan deze shampoo voor blond haar, is dat hij echt heerlijk ruikt (vind ik persoonlijk). Het is echt een shampoo die zo door kappers kan worden gebruikt.

Ben je dus helemaal tevreden met je geblondeerde haar, maar wil je het wel goed onderhouden? Dan is dit de shampoo die je moet nemen.

 • Pigmentkleur: Geen
 • Intensiteit: Matig
 • Verzorging: Hoog
 • Neutraliseert: Geen

5. Plantur39 Color Blond Shampoo

Onze nummer 5 van de beste shampoo voor blonde haar is Plantur39 Color Blond. Deze shampoo zorgt juist voor een warme blonde kleur. Deze shampoo is ook echt ideaal geschikt voor mensen boven de 40 jaar. Het geeft namelijk een extra boost aan je haar. Het helpt ook nog eens met het camoufleren van grijze haren.

Ben je juist op zoek naar een warme blonde kleur? Dan is dit de shampoo voor blond haar die je zoekt!

 • Pigmentkleur: Warm goudkleurig
 • Intensiteit: Hoog
 • Verzorging: Matig
 • Neutraliseert: Lichte kleuren

Was dit artikel behulpzaam?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top