Shampoo voor dun haar

Of je nu een man of een vrouw bent, dunner wordend haar is een nachtmerrie. Dat moment waarop je met je handen door je haar gaat en opmerkt dat het anders aanvoelt dan anders. Of nog erger misschien, wanneer je merkt of erop gewezen wordt dat je hoofdhuid zichtbaar wordt. Bijna iedereen wordt onzeker van dunner wordend haar, niet gek dus dat je daar meteen iets aan wilt doen.


Wat te doen bij dunner wordend haar?

Natuurlijk zijn er tal van drastische manieren om je haar weer voller te (laten) maken of lijken. Dan denk je aan haartransplantaties of extensions. Omdat deze manieren veel geld en moeite kosten, is het zinvol om allereerst te kijken naar een shampoo voor dun haar en wat deze voor je kan betekenen. Wanneer je hier op gaat zoeken zul je zien dat hier veel keuze in is, dus daar moet ook de beste shampoo voor dun haar voor jou tussen zitten!
Dan zijn er ook nog de verschillende shampoos speciaal voor dun haar bij mannen of juist dun haar bij vrouwen. Hoewel het altijd goed is om de ingrediënten en de eigenschappen van een shampoo te bekijken, zal in de basis iedere shampoo geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen.


Welke shampoo kies ik voor dun haar?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Doordat het taboe rondom dunner haar of zelfs haarverlies bij vrouwen langzaamaan doorbroken wordt, krijgt ook de markt meer oog voor deze problemen. Ook voor mannen is dit prettig want hoewel kaalheid bij mannen wel normaal wordt bevonden, wil dat niet zeggen dat mannen hier zelf op zitten te wachten.
Zoals gezegd zullen alle shampoos voor dun haar in principe geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen. Natuurlijk kan het wel zo zijn dat een bepaalde geur je niet zo aan staat waardoor je liever niet voor die shampoo kiest.

Beste Shampoo Voor Dun Haar: Dit Is Onze Top 5

Om je een beetje op weg te helpen in de zoektocht naar de beste shampoo voor dun haar hebben wij een top 5 gemaakt!

Dit zijn de 5 beste shampoos voor dun haar van 2024:


1. L’Anza Healing Volume Thickening Shampoo

Zoals de naam al aangeeft is de L’Anza Healing Volume Thickening Shampoo speciaal ontworpen om dun haar zichtbaar meer volume te geven. Deze shampoo bevat organische bamboe waardoor de dikte en de stijfheid van de haarvezel verbeterd wordt. De shampoo is wat duurder dan een gemiddelde shampoo, maar doordat je maar heel weinig nodig hebt per wasbeurt doe je lang met een fles.
Na het wassen met een shampoo van L’Anza kan het zijn dat je haar wat stug aanvoelt. Dit komt doordat de haarschubben open worden gezet door de ingrediënten die L’Anza gebruikt, zodat je haar goed gereinigd wordt. Je zou er voor kunnen kiezen om een bijbehorende conditioner te gebruiken om de haarschubben weer te sluiten en zo alsnog zijdezacht haar te hebben na het douchen. Ga haaruitval tegen met deze goede shampoo voor dun haar!

2. KIS – KeraClean Volume Shampoo Voor Dun Haar

Deze KIS KeraClean Volume Shampoo gaat vernuftig te werk in de strijd tegen dunner wordend haar! Op een milde manier wordt het overtollige sebum (vet) verwijderd van zowel de hoofdhuid als het haar zelf waardoor je langdurig volume creëert. Extra fijn is dat het product niet uitdroogt en ook je haarkleur niet aantast. Naast je omringen met een heerlijke geur, houdt deze milde shampoo rekening met je haar en wat het nodig heeft. Wanneer je kampt met dunner haar heb je al genoeg aan je hoofd en wil je geen risico lopen op een geïrriteerde hoofdhuid of beschadigd haar.
Gelukkig is het tegengestelde waar bij deze shampoo en maakt dit de verzorging van je haar zeer gemakkelijk en prettig. Maar dat je uiteindelijk weer zelfverzekerd de deur uit kunt gaan is natuurlijk het aller belangrijkst!

3. NIVEA Volume Shampoo

NIVEA is een van de bekendste merken wat betreft hygiëne en verzorging. Deze Volume Shampoo richt zich in het bijzonder op, de naam zegt het al, het terugbrengen van de volume. NIVEA vindt het daarnaast belangrijk dat het haar soepel valt en volumineus wordt zonder het te verzwaren. Het bamboe extract in deze shampoo voor dun haar zorgt voor extra verzorging en stevigheid.
Verwacht niet veel schuim tijdens het wassen met deze shampoo, want dat zal je niet krijgen. Wel wordt je haar heerlijk schoon en merk je al snel verbetering in het volume van je haar. Bijkomend voordeel van deze shampoo is dat de prijs niet heel hoog ligt en dat deze shampoo gemakkelijk verkrijgbaar is.

4. Vichy Dercos Densi-Solutions

Deze shampoo van Vichy richt zich natuurlijk volledig op vrouwen en mannen met dunner wordend haar, een verminderde haardichtheid en haarmassa. Deze volumeshampoo is geschikt voor dagelijks gebruik, verzacht het haar en geeft een mooie glans waardoor het lijkt alsof je net van de kapper terugkomt.
Verder is Vichy Dercos Densi-Solutions ook zeer geschikt voor mensen met een gevoelige hoofdhuid. Door de zachte mintgeur ruikt je haar fris en voor je het weet voelt en oogt je haar dikker dan voor het gebruik van deze shampoo voor dunner wordend haar.
De shampoo schuimt goed waardoor je ook tijdens het wassen een extra prettige beleving zult ervaren.

5. O’right Goji Berry Volumizing Shampoo Voor Dun Haar

Deze shampoo is niet alleen zeer geschikt voor mensen met dunner wordend haar, hij is ook nog eens niet getest op dieren, glutenvrij en vegan!
Daarnaast bevat deze Goji Berrt Volumizing Shampoo van O’right natuurlijke en organisch gecertificeerde ingrediënten en is hij volledig vrij van overbodige schadelijke additieven zoals sulfaten, parabenen en kleurstoffen. Zelfs aan de verpakking is gedacht. Deze is ecologisch verantwoord doordat de flesjes uit gerecycled materiaal zijn vervaardigd, ze hebben bamboe dopjes en zijn bedrukt met soja inkt.
Deze shampoo voor dun haar heeft als basis de olie van de goji bes en reinigt zacht de hoofdhuid en het haar. Het bevat een hoog aantal antioxidanten ter bescherming van de haarbasis en de structuur. Het gebruik van deze shampoo stimuleert de doorbloeding van je hoofdhuid voor een optimale haargroei.

Was dit artikel behulpzaam?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top