shampoo voor gekleurd haar

De kans is erg groot dat je op zoek bent naar shampoo voor gekleurd haar. Je bent namelijk niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Als het aankomt op het kopen van goede shampoo voor gekleurd haar zijn er heel wat opties om voor te kiezen. Deze verscheidenheid aan opties zorgt ervoor dat je door al de bomen het bos niet meer kunt zien. Om je wat beter op weg te helpen hebben we in dit artikel de belangrijkste informatie rondom het kopen van shampoo voor gekleurd haar voor je op een rijtje gezet. Door dit goed door te nemen weet je zeker dat ook jij binnen no time uitkomt bij de beste shampoo voor jouw eigen haar.


Waarom heb je speciale shampoo voor geklaard haar?

Voordat we gaan kijken naar de beste shampoo voor gekleurd haar is het van belang om even in te gaan op de vraag waarom het eigenlijk van belang is om te kiezen voor speciale shampoo. Kan je niet gewoon normale shampoo gebruiken vraag je je af? Normale shampoo is met name bedoeld om je hoofdhuid schoon te krijgen. Dit is shampoo die er alleen ook voor zorgt dat de natuurlijke vetten uit je haarfollikels, ook wel de haarzakjes, worden gehaald. Hoewel dit zorgt voor een verzorgde uitstraling kan dit proces er ook voor zorgen dat je haar zijn natuurlijke kleur verliest.
Indien je jouw haar een tijdje geleden hebt geverfd dan is het van belang om te kiezen voor speciale shampoo voor gekleurd haar. Deze shampoo is namelijk in staat om jouw haarkleur vast te houden en om je haar zo goed mogelijk te ondersteunen. Dit zorgt er in feite voor dat je langer kun genieten van je nieuwe kleur. Ongeacht de soort shampoo voor gekleurd haar die je gaat gebruiken is het van belang om je haar niet te vaak te wassen. Je haar te vaak wassen is namelijk erg slecht en zal altijd zorgen voor een verlies van de natuurlijke glans, ook bij de speciale shampoo voor gekleurd haar.


Beste shampoo voor gekleurd haar: Dit is onze top 5

Nu je wat meer weet over shampoo voor gekleurd haar in het algemeen is het tijd om te kijken naar de beste soorten shampoo voor gekleurd haar die je op dit moment kunt vinden. We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door de beste soorten hieronder voor je op een rijtje te zetten.

Dit zijn de 5 beste shampoos voor gekleurd haar van 2024:


1. L’Oréal Paris Elvive Color Vive Shampoo

Van alle soorten shampoo voor gekleurd haar is dit wellicht de beste die je op dit moment kunt vinden. Deze shampoo is voorzien van een speciaal soort lijnzaad elixer. Dit elixer zorgt ervoor dat de haarfollikels makkelijk in staat zijn om hun kleur vast te houden. Precies, dit zorgt er dus voor dat jouw geverfde haar nog beter uit de verf komt dan voorheen. Los van het verbeteren van de kleur van je haar zorgt deze shampoo ervoor dat je natuurlijke glans gehouden wordt.

2. Shea Moisture Raw Shea Butter Restorative Shampoo

Deze unieke shampoo voor gekleurd haar is voorzien van diverse natuurlijke stoffen die bijdragen aan een verbeterde haargroei. Zo zit er in deze shampoo een mengsel van zee kelp, argan olie en speciale shea butter om je hoofdhuid schoon te houden. Doordat de hoofdhuid schoon blijft en je haar versterkt wordt zal je geverfde haar langer mooi blijven. Deze shampoo voor gekleurd haar bevat geen toegevoegde kleur- of geurstoffen. Dit zorgt ervoor dat je geen last meer zult hebben van mogelijke irritaties tijdens het wassen.

Heb je last van anti roos? Dan is dit ook een goede shampoo. Het is namelijk ook geschikt als anti roos shampoo voor je gekleurde haar.

3. Andrélon Levendige Kleur Shampoo

Dit merk is echt bedoeld voor de mensen die hun haar zo goed mogelijk willen onderhouden. Door te kiezen voor deze shampoo voor gekleurd haar ben je voorzien van een unieke formule die bijdraagt aan een gezonde haargroei. Deze shampoo beschikt over verschillende kleur beschermende ingrediënten zoals perzik en macademia olie. Bovendien is de shampoo voorzien van een UV filter. Dit zorgt ervoor dat het zonlicht je haar minder snel licht zal maken, ideaal voor de mensen die een iets donkerde tint willen behouden tijdens de warme zomermaanden. Door de relatief lage prijs is dit de beste shampoo voor gekleurd haar voor mensen met een wat lager budget.

4. Plantur39 Shampoo Voor Gekleurd Haar

Indien je zowel je haarkleur wilt behouden als haaruitval wilt voorkomen is dit een zeer goed shampoo voor gekleurd haar om voor te kiezen. Deze shampoo voor gekleurd haar is met name gericht op mensen boven de 40. De aanwezigheid van cafeïne in de shampoo zorgt ervoor dat je haarfollikels beter ondersteund worden. Deze beschermende werking brengt met zich mee dat je minder snel last hebt van beschadigd haar en van haaruitval. Voor de beste werking is het van belang om deze shampoo even goed in te laten trekken en om hem vervolgens grondig uit te spoelen.

5. Fudge Clean Blonde Violet Toning Duopack Shampoo +

Als laatste is het mogelijk om te kiezen voor deze shampoo voor gekleurd haar. Deze shampoo is niet goedkoop, al is het de prijs volledig waard. Met deze shampoo is het mogelijk om ongewenste koperkleuren en gele tonen uit je blonde haar te houden. Deze shampoo werkt met name aan de hand van Hydrating Hair Drink Complex (HHDC). Dit is een speciaal soort complex wat bijdraagt aan een levendige en gezonde uitstraling van je haar. Belangrijk om te weten is dat deze shampoo voor gekleurd haar echt bedoeld is voor mensen met blond haar. Heb je bruin of zwart haar (of ieder andere kleur) dan kan je beter voor een van de andere opties kiezen uit dit lijstje.


Als het goed is heb je door het lezen van dit artikel een beter beeld gekregen over het kopen van speciale shampoo voor gekleurd haar. Door te kiezen voor een van de soorten shampoo voor gekleurd haar die we in dit artikel hebben genoemd weet je zeker dat ook jij jouw haarkleur zo goed mogelijk kunt behouden. Daarnaast zorg je ervoor dat je jouw haar altijd weer voorziet van een prachtige natuurlijke glans.

Was dit artikel behulpzaam?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top