Shampoo zonder sulfaten en parabenen

We worden ons steeds bewuster van de dingen die we tot ons nemen als de ingrediënten in producten die we gebruiken. We verkrijgen steeds meer kennis over wat goed is voor ons lijf en wat wellicht juist schade toebrengt. En natuurlijk is ieder mens anders en kan ook iedereen weer anders reageren op een product. Denk maar eens aan een notenallergie of een gluten intolerantie. Ook zijn er mensen die al snel last van uitslag krijgen wanneer er bepaalde ingrediënten in een crème zitten. Dat wil niet zeggen dat niemand noten kan eten of dat iedereen uitslag krijgt van die ene crème.

In de wereld van de shampoos komt dit ook voor. In dat geval heeft men het vaak over sulfaten en parabenen. Zijn deze ingrediënten per definitie slecht voor jouw haar? Zeker niet. Sulfaten en parabenen worden niet zomaar in shampoos verwerkt, ze hebben ook voordelen. Toch willen steeds meer mensen graag een natuurlijke shampoo zonder sulfaten en parabenen, waardoor het aanbod hierin ook steeds groter wordt.

Waar zijn sulfaten en parabenen goed voor?

Sulfaten zorgen voor een grondige reiniging van je haar. Talg en productresten worden makkelijk uit je haar verwijdert dankzij sulfaten en ook zorgen de sulfaten ervoor dat de shampoo goed schuimt, iets wat veel mensen toch als wenselijk zien omdat zij hier een schoner gevoel van krijgen.
Omdat de meeste sulfaten eigenlijk iets te goed reinigen, worden daarmee ook de natuurlijke vetten van je haar en hoofdhuid afgebroken. Hierdoor kan je haar dof worden of krijg je last van een gevoelige hoofdhuid.

Dankzij parabenen zijn shampoos lang houdbaar en het lijkt de kans op een allergische reactie tegen te gaan. Dit ingrediënt lijkt daarom geen enkel probleem te zijn. Toch zijn er wetenschappers die aangeven dat parabenen helemaal niet zo onschuldig zijn. Zo zouden ze invloed kunnen hebben op je hormoonhuishouding. Aangezien de wetenschappelijke onderzoeken nog tegenstrijdig zijn, valt er verder weinig over te zeggen. Je moet voor jezelf bepalen waar jij je goed bij voelt en of dat een shampoo met of juist zonder parabenen is.


Verschillende shampoos zonder sulfaten en parabenen

Juist omdat we steeds meer bezig zijn met een gezonde levensstijl en het gebruiken van natuurlijke producten, wordt het aanbod van shampoos zonder sulfaten en parabenen steeds groter. Zo is er inmiddels ook zilvershampoo zonder sulfaten en parabenen, anti-roos shampoo zonder sulfaten en parabenen en shampoo voor krullen zonder sulfaten en parabenen. Het grote aanbod is natuurlijk fijn, maar het maakt het ook weer een stuk lastiger om die ene shampoo te vinden die goed werkt voor jou.


Beste Shampoo Zonder Sulfaten En Parabenen: Dit Is Onze Top 5

Natuurlijk ben je op zoek naar de beste shampoo zonder sulfaten en parabenen voor jouw haar. Om je daar een handje bij te helpen hebben we een top 5 samengesteld van shampoos zonder deze twee ingrediënten.

Dit zijn de 5 beste shampoo’s zonder sulfaten en parabenen van 2024:


1. Garnier Loving Blends Herstellende Shampoo

Hoewel deze shampoo geschikt is voor ieder haartype, richt het zich toch voornamelijk op droog en beschadigd haar. De Garnier Loving Blends shampoo is vanzelfsprekend vrij van sulfaten en parabenen, maar daarnaast bevat het ook geen siliconen. Dankzij de bijenbalsem wordt je haar toch goed gereinigd. De honing voedt je haar en zorgt voor een zijdezacht gevoel.
Garnier vult hiermee een gat op dat andere grote merken hebben laten vallen. De meeste bekende merken kiezen voor het gemak van sulfaten en parabenen waardoor je als consument geen keuze hebt bij hen. Garnier is wel begonnen met het ontwikkelen van natuurlijke shampoos, iets waar wij heel blij mee zijn!

2. RITUALS The Ritual of Hammam Shampoo

Ook deze shampoo van Rituals is zowel vrij van sulfaten en parabenen, als van siliconen. Wel bevat dit product een biologische arganolie en shikakai. De arganolie is een ingrediënt afkomstig uit Marokko en shikakai wordt al duizenden jaren in India gebruikt. Deze shampoo richt zich dus op de goede, natuurlijke ingrediënten zodat jouw haar toch de beste verzorging krijgt.
Ook een pluspunt, na het wassen ruik je niet naar bloemen of andere zoete geurtjes. The Ritual of Hammam shampoo heeft de heerlijke geur van rozemarijn en eucalyptus waardoor deze geschikt is voor iedereen! Zelfs voor geverfd haar.

3. Milk Shake Silver Shine Shampoo

Deze Milk Shake Silver Shine shampoo is nog niet heel bekend in Nederland. Deze shampoo is, zoals de naam al zegt, een echte zilvershampoo. Dat wil zeggen dat deze shampoo blauw-violet pigmenten bevat die de ongewenste gele tonen tegengaan in natuurlijk blond, geblondeerd, grijs of wit haar. Verder is het een zeer milde shampoo. Het bevat verschillende natuurlijke producten zoals bessenextracten en melkproteïnen om jou glanzend, gezond en zijdezacht haar te bezorgen.

4. Naïf Natuurlijke voedende Shampoo

Deze Naïf voedende shampoo bevat geen chemische schuimmiddelen en de tube is gemaakt van suikerriet waardoor deze goed afbreekbaar is. Verder zijn natuurlijke ingrediënten van groot belang bij Naïf. Dankzij lijnzaadextract krijgt je haar glans en wordt je hoofdhuid verzorgt en gedroogde kokosvezels en vetzuren uit kokosolie zorgen voor een licht schuimende werking tijdens het wassen. Deze vegan shampoo is geschikt voor ieder haartype en toch zeker een van de beste natuurlijke shampoos zonder sulfaten en parabenen die er te vinden zijn!

5. Ginger Anti-roos Shampoo – The Bodyshop

Dat je een agressieve shampoo nodig zou hebben om van de roos af te komen is onzin. Gelukkig maar! Dat betekent namelijk dat ook wanneer je last hebt van roos, je gewoon een goede, natuurlijke shampoo zonder sulfaten en parabenen kunt gebruiken die ook de schilfers op je hoofdhuid aanpakt.
Deze Ginger anti-roos shampoo van The Bodyshop maakt de huidschilfers zachtjes los en heeft tegelijk een kalmerende werking op de droge, jeukende hoofdhuid. Naast gember bevat deze shampoo ook een beetje berkenschors en wat witte wilgenbastextract. Als laatste gaat er nog een scheutje honing bij om de shampoo helemaal af te maken. Deze anti-roos shampoo zonder sulfaten en parabenen geeft jou weer zelfvertrouwen omdat de roos wordt aangepakt en dankzij de kalmerende werking ben je niet meer constant op je hoofd aan het krabben.

Was dit artikel behulpzaam?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top